Teatteri

Puluboin ja Ponin teatteri

puluboinjaponinteatteriv2240180

Koko perheen musiikkinäytelmä!

Töttölöö!

Nyt on taljolla halvinaista helkkua: Puluboin ja Ponin teattelia!

R-kirjainta vihaava Puluboi ja kalliolainen Mai-tyttö eli Poni ovat perustaneet taiteellisen teatterin, jossa tarinoiden pitää olla tosia. Yhdessä he esittävät näytelmiä, joiden aiheet syntyvät kaksikon omasta elämästä. Puluboi on karkotettu kotoaan Hakaniemen torilta, ja kaiken huipuksi lintupojan biologinen kello alkaa tikittää uhkaavasti. Kuinka Puluboi onnistuu houkuttelemaan itselleen vaimon? Ponillakin on huolia. Ylityöläinen äiti lähtee yhtäkkiä hermolomalle, minkä seurauksena isä muuttuu venäläiseksi lampaaksi, ja kotityöt vain kasautuvat kasautumistaan… Kenties Pietarin hevostieteellisen akatemian asiantuntijat Koni Kopolev ja hänen huippuoppilaansa Minimilla löytävät ratkaisun kertakaikkisen kimuranttiin pulmaan.

Puluboin ja Ponin teatteri on koko perheelle suunnattua hulvatonta musiikkiteatteria   ̶  lauluja on peräti kaksikymmentä. Esitys sijoittuu Kallion alueelle. ”Puluboin ja Ponin teatteri on myös eräänlainen kotiseutujuttu. Lapset voivat käydä tutustumassa tuttuihin esityksessä mainittuihin paikkoihin aivan Kansallisteatterin lähistöllä”, tekijät iloitsevat.

Veera Salmen lastenkirjahittiin Puluboin ja Ponin kirja perustuva Puluboin ja Ponin teatteri kantaesitettiin Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 28.1.2015. Koko perheen musiikkiesityksen on ohjannut Jukka Rantanen työparinaan säveltäjä-muusikko Maija Ruuskanen.

Viime vuosien lasten suosikeista tutut Jukka Rantanen ja Maija Ruuskanen tarttuivat Puluboihin pari vuotta sitten. Heidän työtapansa on hyvin käytännönläheinen. ”Työstämme tekstiä ja musiikkia yhdessä tehden, lukien ja testaillen. Musiikki toimii myös toiminta-alustana näyttämötapahtumille”, kuvailevat Ruuskanen ja Rantanen. Heidän edellinen yhteistyönsä näyttämölle oli Kansallisteatterin huippusuosittu musiikkinäytelmä Fedja-setä, kissa ja koira (2012), jonka musiikista on myös julkaistu levy Lehmän lauluja (2013).

Kuvia esityksestä löytyy täältä:
https://www.flickr.com/photos/kansallisteatteri

ROOLEISSA
Jani Karvinen (Puluboi)
Eeva Putro (Poni)
Ilja Peltonen (Isä)
Emmi Pesonen (Äiti)
Maija Ruuskanen (Minimilla & Kaija Korakopsis)
Sonja Renvall (Postipoika)

OHJAUS JA DRAMATISOINTI Jukka Rantanen
MUSIIKKI Maija Ruuskanen
LAVASTUS Katri Rentto
PUVUT Anna Sinkkonen
VALOSUUNNITTELU Aslak Sandström
ÄÄNISUUNNITTELU Juha Kerkola
NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Petra Kuntsi

Katso traileri viime syksyn Puluboi-harjoituksista: https://www.youtube.com/watch?v=IcYKmRGo0HU

Maija Ruuskanen